האפליקציות שיבטיחו לכם נסיעה נעימה בטוחה
הסמארטפונים שלנו מסייעים לנו בתחומים רבים בחיים ובכללם השימוש שאנו עושים בכלי הרכב שלנו. כבר מזמן שאיננו צריכים לקבל הנחיות כיצד להגיע ממקום למקום, להיעזר בספרי דרכים, מפות נייר וכו’. אפליקציית waze מספיקה כדי להבטיח שנמצא בקלות את מחוז חפצנו. ישנן עוד אפליקציות רבות שבכוחן להקל עלינו את התנועה בדרכים, בפיסקאות הבאות נתאר בפניכם כמה מן המובילות שבהן.

אפליקציית העוקבת אחר תקינות מכאנית
אפליקצית אנג’י מתחברת באלגנטיות למחשב הרכב (באמצעות רכיב שניתן להזמין מאתר החברה ולקבל בדואר) ומרגע זה היא עוקבת אחר נתונים כגון לחץ שמן, תפקוד המצבר, צריכת דלק ועוד. את נתונים הנצברים ניתן לשדר למוסכים שבאזור ולקבל מהם הצעות מחיר לטיפולים תקופתיים תוך שאתם יודעים בדיוק מה צריך לבצע.
בטיחות לילדים
אחת הסכנות הגדולות לילדים הנוסעים עימנו ברכב היא שיישכחו נעולים ברכב. אפלקצית Don’t forget kids in the car מסייעת במניעת מצבים הרי גורל שכאלה שפוט על ידי השמעת תזכורת בכל עת שמרחקים מן הרכב. התזכורת מושמעת מרגע שהדיבורית ברכב חשה שהמכשיר יוצא מטווח קליטה. מובן שזהו אינו פתרון מושלם, שהרי ייתכן וגם הטלפון נשאר ברכב או שלא הופעלה הדיבורית אולם מי שנוהג להשתמש בדיבורית אלחוטית יכול בהחלט להיעזר בה.
הפעלה קולית מאפשרת השארת שתי ידיים על ההגה
אפליקציית Bipit הופכת את המכשיר לנשלט באמצעות פקודות קוליות בעברית. ניתן להכתיב הודעות טקסט, לקבוע תזכורות, לחייג לאיש קשר מסוים, לנגן שירים ואפילו לתרגם משפטים קצרים.
לדעת מה לחץ האוויר שצריך למלא בו את הצמיגים
כמעט כולם מכירים את המצב בו מחליטים לעצור, לבדוק ולמלא במידת הצורך לחץ אוויר בצמיגים אולם אז מגלים שאיננו זוכרים מה הלחץ שצריך למלא בו את הצמיגים ברכב שלנו. אפליקציית "מה הלחץ" חוסכת את הצורך להתחיל לחטט בספרי הרכב או להתקשר למוסכניק. מזינים את יצרן הרכב, הדגם ומידת הצמיג (שרשומה על גבי הצמיג כך שקל למצוא אותה) ומקבלים את הנתון המבוקש.
כצפוי אפליקציית waze היא המרכזית מבין אלה המסייעות לנו בדרכים. Waze משיקים חדשות לבקרים תוספות ושיפורים, כך למשל האפליקציה עברה לאחרונה עיצוב תצוגה מחדש.